Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Större öppenhet i det politiska arbetet

Medborgarnas insyn och delaktighet i det politiska arbetet bör bli bättre, det tycker Per-Ola Grönberg, Fp och vill att kommunen införa tjänsten Skattekollen.

I en motion skriver folkpartisten att förtroendevalda har fått mandat att företräda medborgarna och att politikerna bär ansvaret för medborgarnas rätt till information, insyn och delaktighet. Därför vill han att kommunen ansluter sig till hemsidan skattekollen.se, en e-tjänst där invånare kan få en uppfattning av vad den betalda skatten går till och hur politikerna fördelar pengarna.

Grönberg och Folkpartiet vill också att varje ordförande i nämnder och styrelser ska skriva ett månadsbrev som presenterar hur det går i verksamheten. Han skriver även att:

"Detta innebär att kommuninvånarna får information om vad som är på gång och vad som har gjorts samt vilka beslut av vikt som har tagits inom respektive område."

Hur övriga partier i kommunen ställer sig till den mer omfattande öppenheten kring det politiska arbetet är oklart, men motionen kommer att tas upp i kommunfullmäktige.