Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslaget och mäktigt med Magnus Carlson

Annons

Egentligen borde betyget vara en femma på skalan 1-5, men det finns ett men....musiken kan uppfattas som något enahanda med alla dessa smäktande ballader om hjärta och smärta. Melankoli till det ytterstas gränser.

Fast å andra sidan, den något egocentriske Magnus Carlson sjunger ju så in i h-e bra att man bara baxnar.och med sitt kompetenta band och dessutom gräddan av Gävle Symfoniorkester bakom sig så blir det ju så bra som det någonsin kan bli. Fyran har med andra ord ett plus efter sig.

Innan jag vandrade till konserthuset lyssnade jag igenom nya albumet (och tack för denna efterlängtade comeback!) "The Time Has Come" en gång till och hittade en rad pärlor som jag antog skulle dyka upp i livekonserten. Och så blev det, till min och publiken i den knökfulla salongens stora glädje.

Time-outen har uppenbarligen gjort bandet gott, soundet finns kvar som i "Broken Promised Land" från 1997 och då jag första gången såg Weeping Willows på Spegeln i Gävle. "Lovers Say Never Goodbye", är en underbar låt och så sant, jag kommer aldrig att säga adjö till Magnus & Co. Musiken är helt i min smak och pendlar någonstans från Frank Sinatra till Roy Orbison och Moody Blues.

"Down On My Knees" är en annan låt från nya albumet som är precis som det är. Man faller ner på knäna inför detta fantastiska band med Magnus Carlsson vid rodret men icke att förglömma Ola Nyström med sina gitarrsolon, kdyboardisten (med mera) Nika Rörhlcke och trummisen Anders Hernerstam.

Hur som helst, en konsertkväll som jag inte kommer att glömma i första taget och det är bara att bocka och buga för både Weeping Willows och Gävle symfoniorkester.

Välkommen åter!

Annons