Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslagna planer för Engeltofta

Engeltofta kan få både marina och nya konferenslägenheter. Stora planer med en prislapp på 100 miljoner kronor smids för den gamla grosshandlarvillan.

Annons

Marinan ska kunna användas av de som bor i närheten och som gästhamn.

De 40 lägenheterna kommer att byggas i separata hus, hälften av dem där pensionatet står i dag.

Tanken är att de som köper lägenheterna ska hyra ut dem vid konferenser, men själva bo i dem under semestern. Priset för en lägenhet blir cirka en miljon kronor.

De nya ägarna menar att Engeltofta behöver rustas för att leva upp till gästernas krav.

– Det krävs mer aktivitet i dag för att en konferensanläggning ska vara attraktiv. Vi måste se till att bygga nya fräscha ombytesrum åt badet och vi funderar på att skaffa banor för boule och krocket. Greener för putting är tänkbart, vi vill dra nytta av golfbanan i närheten, säger Mats Söderström, vd för BrynäsBo.

NickBack 1 AB och BrynäsBo äger 40 procent vardera av det nya fastighetsbolaget. Tanken är att Brända Bocken ska köpa de resterande 20 procenten från den gamla ägaren. Redan nu ska de sköta restaurang- och konferensverksamheten på Engeltofta.

– Vi räknar med att kunna ta över i början av oktober, säger Daniel Carlsson, delägare i Brända Bocken.

Kommunens turistchef Tove Elvelid tror på en kapitalstark grupp gäster som är i 50-årsåldern och vid god vigör.

– Det kommer att attrahera ”whops”, wealthy, healthy older people, säger hon.

Någon flytt av Villa Sjötorp till Engeltofta är inte spikad, först senare i höst ska kommunen titta närmare på var sommarvillan ska få sin nya hemvist. Men kommunalrådet Per Johansson, S, ser andra möjligheter med Engeltofta.

– Allt är inte klart än, men i översiktsplanen för Norrlandet finns det planer på en hamn här och det passar bra med idén om att bygga en marina, säger han.

Lägenheterna ska förhoppningsvis byggas nästa år. Nu i veckan börjar renoveringarna av själva villan Engeltofta.