Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort ecstasybeslag i Gävle

GÄVLEBeslaget av ecstasy som polisen gjorde hos en 31-årig man den 1 maj är det största hittills i Gävle.Enligt åklagare Ulf Back överskrider antalet tabletter med råge gränsen för vad som räknas till grovt narkotikabrott.

- Jag vill inte säga exakt hur många tabletter det handlar om men det rör sig om fler än 500, säger han.
Mannen häktades i fredags, på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Han hade gripits två dagar tidigare sedan polisen gjort ett tillslag mot mannen.

Största någonsin
I 31-åringens bil och i fastigheten där mannen bor påträffades vid husrannsakan 100-tals ecstasytabletter. Beslaget är det största som polisen i Gävle någonsin gjort av den sortens drog.
Polisen har sedan gripandet jobbat med att höra personer med anknytning till mannen. Sammantaget är nu sex personer, som misstänks ha handlat narkotika av 31-åringen, även de misstänkta för narkotikabrott.
- Förhören har gjort att vi har kommit vidare i utredningen och bekräftat misstankarna mot den häktade mannen, säger åklagare Ulf Back.
Enligt uppgift har 31-åringen under förhör gjort vissa medgivanden till polisen. Åtal mot mannen ska vara väckt senast den 17 maj.

På behandlingshem
Beslaget hos 31-åringen är det andra stora ecstasybeslaget i länet på kort tid. Även en 26-årig man sitter häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.
Polisen fann i början av maj över 200 tabletter ecstasy och en okänd mängd anabola steroider på det behandlingshem i Gästrikland som 26-åringen vistas på.
Kammaråklagare Ulf Back säger att det i dagsläget inte tycks finna någon koppling mellan de två männen.

ANNA HÖGLUND