Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för dragkamp

GÄVLE
Endast barnlaget kunde rå på Ockelbo-Pistols. För tredje året i rad vann de lekande lätt finalen i dragkampstävlingen i Kvarnparken.

Tävlingen blev en festlig tillställning. Intresset för tävlingen var stort och redan under invägningen var publiken på plats.
- Man får ha hur många man som helst på repet, men varje lag får högst väga 800 kilo tillsammans. Vi har vägt in på 770 kilo, förklarar Tomas Sjöberg innan tävlingen sätter igång.
Han är ankare i de regerande mästarna Ockelbo-Pistols och betydligt lättare än tidigare år.
- I fjol vägde jag 140 kilo, nu är jag nere på 97. Jag har bantat av hälsoskäl, lagt om dieten och börjat motionera. Jag har säkert förlorat en del muskelmassa också, så om vi inte vinner i år kanske jag får ta på mig skulden, säger han.
Men laget höll som sagt för favorittrycket. I kvartsfinalen besegrade de lätt laget Red Devils. I nästa match mötte de Work Out Centers tjejlag som trots sina 24 fötter inte hade en chans. I finalen väntade ännu fler muskelknuttar i Work Out Centers herrlag. Men uppgörelsen hann knappt bli spännande innan den var över.
Medlemmarna i Ockelbo-Pistols drog på sig sina stickade, svart-orangea luvor och gjorde processen kort.
Först efter finalen fick de bita i gräset. De utmanades av barnlaget som med gratis glass i sikte utklassade de trefaldiga mästarna.
ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se