Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort sug efter Sandvik-aktier

Köpläge på börsen? Ja, i alla fall om du frågar aktiemäklaren Nordnets cirka 240 000 kunder. De fortsätter att nettoköpa aktier, det vill säga köpa mer än de säljer.

Sandvik var den mest köpta aktien hos Nordnet i juni. Därefter följer två kursraketer med inriktning på råvaror: Boliden och PA Resources.

”Trots den fantastiska utvecklingen för råvaruaktier under året, med kursuppgångar på ett par hundra procent, verkar uppfattningen vara att det fortfarande är ett bra köpläge i dessa bolag”, skriver Nordnets Sverigechef Johan Tidestad i ett pressmeddelande.
Ericsson har i flera månader hört till de mest köpta aktierna men toppade i juni i stället säljlistan.
Siffror från Nordnets konkurrent Avanza visar att privathandeln i aktier steg med hela 59 procent under årets sex första månader, sett till antalet affärer och jämfört med motsvarande period 2008. I genomsnitt gjorde privatpersoner hela 69 000 aktieaffärer per dag.
”Privatspararnas återvändande till börsen har varit betydligt snabbare år 2009 än efter tidigare börsnedgångar”, skriver Claes Hemberg på Avanza i ett pressmeddelande.
Avanzas statistik omfattar, förutom det egna bolaget, Etrade, Nordnet och Skandiabanken. Storbankerna särredovisar inte privatpersoners handel.