Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sträck på er alla ni som arbetar i samhällets tjänst – vi behöver inte mer privatiseringar

Annons

Ibland är man liten. Ett bröst som värker, 1177 som ger råd. Jag ringer 112, väntan på ambulansen. Två personer som lugna och metodiska tolkar varje tecken.

En säng på akuten där alla håller ett otroligt högt tempo. Upp till HIA, sen 105:an. Här är det den lugnande atmosfären som gäller. På tredje dagen hemfärd.

Man måste beundra alla er som med själ och hjärta arbetar varje dag i detta. Vare sig ni är gammel- eller nysvenskar. Vi är många som har upplevt detta. Men att fyra dagar senare upprepa hela proceduren och nu blev det 20 dagar mest på HIA med alla påkopplade slangar och dosor som pep stup i ett.

Vårdteamen som rättade till för att några minuter senare göra om samma sak gång på gång. Ändra liggläge, ge vatten och ta prover.

Ni är helt fantastiska.

Att ligga med en andningsmask, som gör att ingen hör vad man säger, gör att hela tillvaron fylls av oro. Att sitta bredvid och försöka tyda orden är heller inte lätt. En penna, ett block, men skriften är svårtydd. ”Jag vill hem till min säng”.

Ibland känns våra krav ganska rimliga, men ändå svåra att uppfylla. Vi har förmånen att bo här i Gävle. Min kusin som bor i västra Hälsingland hade inte samma möjlighet att fysiskt stötta sin fru.

Att min 75-årsdag inte blev som vi hade tänkt, bara så mycket bättre! Att i sjuksalen dela en räksmörgås samt en bakelse med min fru, som jag trodde inte skulle komma ur sjuksängen mer, var en mäktig upplevelse.

Hon är nu hemma, ligger i sin säng om natten. En god hälsa är självklar för den som har den, medan andra får kämpa för att överleva dagen. Vår försäkring är skatten vi betalar och att våra politiker ser till att resurserna används på rätt sätt.

Att jag som individ efter bästa förmåga bidrar till en bättre värld. Den som har fördelen att få skola sig och få ett jobb som svarar mot sin utbildning, får mer i lönekuvertet än den som inte får den möjligheten.

Ingen betalar mer skatt än någon annan utan det är när lönen blir hög som skattedelen på den sist intjänade kronan ökar. Utan fiffel och båg skulle våra resurser räcka mycket längre.

Sträck på er alla ni som jobbar i samhällets tjänst, utan er vore det synd om oss andra! Vi behöver inte mer privatisering utan bättre chefer som lyssnar till sina underställdas behov.

Gubben bredvid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare