Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffet blev fängelse

En 43-årig Gävlebo kastade kniv på sin sambos ben och smetade ned hennes ansikte med hundavföring. Han höll henne också inspärrad i ett rum. Nu har mannen dömts till fängelse i ett år och fyra månader.

Den 43-årige mannen kastade i juni i år en kniv på sin sambo, kniven fastnade på baksidan av hennes lår.

Därefter låste mannen in henne i ett rum i deras gemensamma bostad eftersom han trodde att hon skulle förgifta honom eller hans hund. De enda gångerna hon släpptes ut var när hon behövde gå på toaletten eller få i sig mat.

43-åringen släppte henne även fri den dagen de tillsammans gjorde ett besök hos mannens mor.

Medan kvinnan hölls inspärrad fick mannen plötsligt för sig att det var hennes fel att hunden mådde dåligt och tvingade henne som straff att gräva i hundens avföring.

Mannen kletade också ned hennes hår och ansikte med avföringen samtidigt som han sa: ”Det här ska du ha.”

När kvinnan efter den förnedrande behandlingen tvättat sig ren gjorde mannen samma sak igen.

Kvinnan uppger att händelsen är den mest kränkande i hennes liv.

Sammanlagt anklagades mannen för att ha gjort sig skyldig till tio fall av misshandel sedan december 2006.

Den 43-årige mannen har under rättegången hela tiden förnekat att han avsiktligt skulle ha kastat kniven på kvinnan. Han bestred även att han skulle ha kladdat ner henne med avföring och hållit henne inspärrad mot hennes vilja.

Det enda han erkände var misshandel och ofredande.

Men rätten valde att tro på kvinnans berättelse och dömde mannen till fängelse i ett år och fyra månader för grov kvinnofridskränkning.

Kvinnans berättelse hade också stöd i fotografier, rättsintyg och läkarutlåtanden.

Rätten bedömde frihetsberövandet som mindre grovt eftersom kvinnan då och då tilläts lämna rummet hon hölls inlåst i. Därför fick den brottsrubriceringen ingå i den grova kvinnofridskränkningen.

Mannen ska också betala 65 000 i skadestånd till kvinnan.