Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålande start på SM – Holmkvist vann dubbelt

Jimmy Holmkvist var den lysande stjärnan när bilarnas back-SM inleddes i Tjust i helgen.
Gästrikeföraren – hemmahörande i Hofors – vann båda dagarna.

Annons

Det var första gången som det kördes SM i den kilometerlånga grusbacken, belägen i gränslandet mellan Småland och Östergötland.

Jimmy Holmkvist vann båda omgångarna i Supernationella klassen i lördagens deltävling. Marginalen blev till slut 38 hundradelar tillgodo på östgöten Daniel Wall. Tredje plats gick till Sandvikens Christer Nilsson, medan Håkan Holmkvist, Gestrike, slutade femma och Pontus Westman, Film, sexa.

Nämnde Wall tog spets i det första åket på söndagen. Jimmy Holmkvist följde nu som tvåa, tre hundradelar före Christer Nilsson.

Men i sitt andra framträdande vände Jimmy på steken. Tempot räckte till ny triumf, nu med en knapp halvsekund i rygg på Daniel Wall. Christer Nilsson satsade så hårt att han lämnade vägen, men räddade likväl tredje plats tack vare sin tid i åk 1.

Håkan Holmkvist drabbades av motorhaveri i det andra åket, men kunde i likhet med Nilsson räkna sin första tid – slutade femma. Pontus Westman var återigen sexa.

Totalt toppas tabellen av Jimmy Holmkvist, följd av Daniel Wall och Christer Nilsson.

I Rallycross 2400 cc gick segern till Patrik Ydrefalk, Laxå, i lördags. Fagerstas Patrik Fredriksson slutade tvåa och Erik Wigren, Järbo, trea, på samma tid som fjärdeplacerade hemmasonen Magnus Johansson.

Dagen därpå vann den sistnämnde före Peter Karlsson, Ljusdal. Ydrefalk var nu trea, Fredriksson fyra och Wigren femma.

Även i sammandraget håller ”Budda” Wigren femte plats. Toppar tabellen gör Ydrefalk.

Oskar Sundell från Järbo inledde bäst i klass 3, tvåhjulsdrivna rallybilar. Tre hundradelar skilde till regerande mästaren Mikael Lundberg, Gävle, i den första omgången på lördagen.

Det blev dock till slut Dalarna i topp genom Fredrik Andersson, Fredriksberg. Denne slog till i det andra åket och knep segern – fem hundradelar före Micke Lundberg. Sundell slutade trea och Peter Holmberg, Film, sexa.

Lundberg var därefter den klart snabbaste i det första åket på söndagen. Nära sekunden skilde till Johan ”Kröken” Karlsson, Tjust, i sin tur en hundring före Oskar Sundell.

Karlsson skulle till slut komma att dra det längsta strået. Lundberg fick återigen hålla tillgodo med andraplatsen, med Fredrik Andersson närmast efter sig i resultatlistan. Femte plats gick till Sundell, medan Peter Holmberg återigen var sexa.

Inför avgörandet på asfalt uppför Södra Berget i Sundsvall kommande veckoslut så toppar Fredrik Andersson sammandraget, en poäng före Micke Lundberg. Oskar Sundell håller fjärde plats.