Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stråna snaras med vanlig sytråd

Camilla Jonsson på Salong Skönhet och Hälsa ­i Stigslund erbjuder trådning av ansiktshår. Hon har lärt sig tekniken av turkar på en salong i London och nu har hon många kunder i Gävle.

– Fördelen med trådning är att man får bort alla hårstrån, även de ljusa, och att man kommer åt överallt. Man blir helt slät och len i ansiktet, som en babystjärt, ler hon.

Eva brukar komma och tråda sina ögonbryn ungefär varannan månad. Camilla tar fram en helt vanlig trådrulle, kapar en bit tråd och gör en knut i ena änden. Knuten sätter hon mellan tänderna och tråden formar hon till i en ögla som hon tvinnar ihop där trådarna korsas. När Camilla trycker och drar med en speciell teknik mot huden fastnar hårstråna mellan de tvinnade trådarna och dras loss. Det är fascinerande att se hur smidigt det går. Eva rör inte en min. Hon försäkrar att det inte gör ont. Men när tråden rör sig hörs ett speciellt knarrande ljud.

– Jag trådar hellre än vaxar i ansikten, säger Camilla. Det är mycket lättare att få en snyggare form med tråd. Och på kvinnor som har mustasch som de vill ta bort, är det mycket lättare att komma åt ända upp i vecket under näsan.