Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strandat på Sandvik

Förhandlingarna mellan företaget och IF Metall på Sandvik Mining & Construction har strandat. Nu blir det central förhandling om varslet för 50 metallarbetare.

Precis som på Sandvik Materials Technology är det kompetensfrågorna som blivit stötestenen. Men där ansåg IF Metall inte att det var någon idé att driva frågan vidare till central förhandling.
Nu dröjer det ytterligare en tid innan de anställda får besked vilka som får vara kvar. Företaget har också sagt nej till ett förslag om arbetstidsförkortning och sänkt lön, samma förslag som facket gick fram med på Sandvik Materials Technology.
Enligt facket skulle neddragningen innebära att drygt var sjätte metallare skulle lämna företaget.
Förhandlingarna med tjänstemannafacken är redan klara. Överenskommelsen där innebär att ett 15-tal anställda sägs upp. 30 var varslade men flera tjänstemän har redan lämnat företaget. Några erbjuds också avtalspension.