Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strandbaden i ny regi

SANDVIKEN
Efter många långa turer har Strandbaden i Årsunda äntligen fått nya arrendatorer.

Annons
Den 1 juni öppnar årsundaborna Lena Persson och Håkan Andersson anläggningen för säsongen.
- Det kommer att bli jättebra, säger Lena Persson, som just nu jobbar för högtryck för att få allt klart till starten.
- Jag har lyckats anställa en kock i alla fall, säger hon.
Lösningen med nya arrendatorer av campingen och restaurangen har dragit ut på tiden och flera alternativ har skrotats efter bråk och avhopp.
Men sedan anbudstiden gått ut fastnade kommunen för Årsundaparet. Till ett arrende av 320 000 kronor per år får de driva anläggningen.
- Vi kommer att ligga lågt första året, säger Lena Persson. Det finns många planer men de hinner vi inte med i sommar. Just nu gäller det bara att få igång verksamheten.

Konferenser på vintern
I åtagandet ingår camping, restaurang och konferenssal. Verksamheten ska drivas året runt och vintertid hoppas paret på just konferenser. Lena Persson ger också ett halvt löfte om att det så småningom ska bli bryggdanser igen.
När vikingamuseet stänger kommer man även att få tillgång till de lokalerna.
Just nu jobbar man för fullt för att utrusta anläggningen. Där finns i praktiken ingenting, allt måste skaffas. Så någon semester i sommar är inte aktuell och det blir nog ont om ledig tid under lång tid framöver.

LOTTA HILDINGSON
026-27 75 91
lotta.hildingson@gd.se