Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stridbara kvinnor får fortsatt förtroende

GÄVLEDe båda omstridda s-politikerna Ann Hedbom och Helene Åkerlind får fortsatt förtroende av partiet i Gävle.

De är ordförandekandidater till kultur- och fritidsnämnden och barn- och ungdomsnämnden, samma poster som de innehar i dag.
Socialdemokraterna i Gävle hade valupptakt i fredags och under sommaren ska toppkandidaterna plugga det kommunala handlingsprogrammet.
- Det här programmet är vår bibel som vi ska kunna utan och innan, säger kommunalrådet Mats Ågren.
Enligt honom bygger programmet på partiets vision om hur Gävle ska se ut 2010. Vård, skola och omsorg tar som vanligt mycket plats men i det här valet trycker socialdemokraterna även på frågor som bostäder och kommunikationer. Under rubriken boende ryms mycket, livskvalitet där man bor med skola, fritids och så vidare till exempel.
- I Gävle är vi nu i ett läge där vi måste bygga nya bostäder, säger Mats Ågren.
Det finns förvisso tomma lägenheter i Gävle, bland annat i Sätra, men det är inte den typen av boende som efterfrågas. I stället vill folk ha boende med det lilla extra och det är en av anledningarna till att socialdemokraterna aktivt kommer att arbeta för att det verkligen byggs på Alderholmen.
Kommunikationer blir en annan viktig valfråga, hävdar socialdemokraterna. Nya dubbelspår och utökat samarbete med Upplands lokaltrafik ska ge ännu bättre förutsättningar för arbetspendlare. I dag arbetspendlar cirka 1 500 personer dagligen till Uppsala-Stockholmsområdet.
När s-kandidaterna samlades vid Hemlingbystugan fanns så gott som alla påtänkta ordförande på plats.
Lena Lundgren föreslås ta över efter Carina Blank som ordförande i bygg- och miljönämnden och Curt Nygren föreslås som ny ordförande för tekniska nämnden efter Bo Carlzon.
I våras förlorade Helene Åkerlind striden om kommunalrådsposten mot Carina Blank och det stormade rejält i partiet när hon ställde upp som motkandidat. Hon får dock fortsatt förtroende som ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
Även Ann Hedbom, som det blåst snålt kring under mandatperioden, får alltså förnyat förtroende och kommer även i fortsättningen att hålla i ordförandeklubban i kultur- och fritidsnämnden - förutsatt att socialdemokraterna vinner valet förstås.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist_gd.se


Socialdemokraternas ordförandekandidater till nämnder i Gävle
Dessa får förnyat förtroende som ordförande:
Ingemar Wärn, socialnämnden
Ann Hedbom, kultur- och fritidsnämnden
Helene Åkerlind, barn- och ungdomsnämnden
Vivi-Anne Sundqvist, omvårdnadsnämnden
Lars Horn, affärs- och servicenämnden
Tommy Berger, arbetsmarknadsnämnden

Dessa är nya förslag på ordförande:
Lena Lundgren, bygg- och miljönämnden (tar över efter Carina Blank som är kommunalrådskandidat)
Curt Nygren, tekniska nämnden. (Nuvarande ordförande Bo Carlzon slutar efter valet)