Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strimlad biff på couscousbädd

Annons

För fyra personer
500 g lövbiff
2 gula lökar, 1/2 purjolök
Till marinad:
2 msk soja, 2 msk rapsolja
1 msk socker, svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Att äta till:
4 dl couscous, 4 dl vatten
1 tsk kycklingfond
500 g wokgrönsaker
1+1 msk rapsolja
1 msk färskriven ingefära
1 tsk flagad, torkad chili, salt
1. Strimla köttet, skiva de gula lökarna och strimla purjolöken. Blanda soja, rapsolja, socker, svartpeppar och pressad vitlök. Vänd ner köttblandningen och låt dra 15 minuter.
2. Koka upp vatten och kycklingfond. Tillsätt 1 msk rapsolja och couscous. Rör om och låt dra under lock vid sidan av spisen i 5 minuter.
3. Snabbstek grönsakerna med
1 msk rapsolja. Blanda grönsaker och couscous och smaka av med ingefära, chili och salt.
4. Slå köttblandningen direkt i het panna och snabbstek en dryg minut. Lägg upp couscous först och kött ovanpå.