Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsberg säkrade tre poäng i jumbomötet

Att våren varit turbulent för både Strömsberg och Ånge är det inget snack om. Därför var en omstratsseger och vind i seglen något som båda lagen jagade lite extra. Det blev Strömsberg som tog hem bottenmötet med 2–0.
– Det är viktigt med poäng i varje match och speciellt mot lagen som tampas med oss i bottenstriden, säger tränare Carlos Santis.

Strömsberg ville sätta press från början för att få en så bra start som möjligt i det viktiga bottenmötet och man kan säga att dom fick den start dom sökte.

– Vi ville göra mål tidigt och att det skulle bli två så snabba trodde vi inte men det var skönt, säger Santis.

Det var i sjunde minuten som Strömsberg tog ledningen efter en kort hörna som Andreas Svensson kunde nicka in 1–0-bollen. Och redan i nästa minut kunde Jonas Magnusson sno åt sig bollen på mittplan, löpa ut på sin kant och slå ett inlägg som Mattias Hall kunde nicka in i öppet mål.

– Två mål efter varandra. Vi tappade fokus lite efter det där, det var nära några gånger, säger Santis.

Ja, cirka 20 minuter in i matchen tappade Strömsberg kontrollen lite och blev en aning passiva men de lyckades hålla 2–0 in i paus. I början av andra var det ett hungrigt Ånge som jagade reducering men Strömsberg orkade hålla ifrån.

– Ja vi jagade väl också en 3–0-ledning som kunde ha dödat matchen men det räckte ju ändå, säger Santis.

Ånge spelade stundtals bra och har några skickliga individuella spelare att hota med.

– Jag tycker att vi lyckas neutralisera dom spelarna på ett bra sätt. Vi visste om det sedan innan och även att Ånge hamnat i en negativ spiral under våren. Det var en stabil seger där vi får nöja oss med tre poäng, säger Santis.

Matchfakta:

Strömsberg - Ånge 2–0 (2–0)

Målen: 1–0 (7) Mattias Svensson, 2–0 (8) Mattias Hall.

Domare: Ejub Mehic

Bäst i Strömsberg: Mattias Hall och Tobias Lööf.