Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strumpa enda spåret efter Linus

Linus Lundin är fortfarande spårlöst försvunnen. Familjen har dock inte gett upp hoppet om att hitta honom vid liv. – Han kan ju ligga skadad någonstans, säger hans mamma.

Annons

Släktingar och vänner till Linus Lundin, som försvann utanför Sveg i måndags i förra veckan, genomsökte i går det område där han försvann. Två poliser samt ett jaktlag om tolv personer hjälpte till i sökandet. Vid femtiden i går eftermiddag hade eftersökningarna ännu inte gett något resultat.

– Men vi har hittat en strumpa som tillhörde honom. Han kanske har tagit av sig den efter att ha blivit blöt om fötterna, säger Linus Lundins mamma.

Hon tror och hoppas fortfarande att han kommer att hittas välbehållen. Därför är hon tacksam för all hjälp som hon kan få i eftersökningarna.

– Han kan ju ha trillat och skadat sig, eller gått ut på någon myr. Vi kommer att fortsätta leta. Ingen av oss vill åka hem utan att ha fått veta vad som har hänt, säger mamman.

Enligt polisen ser dock läget mörkt ut. Helene Svensdotter, biträdande operativ chef vid Östersundspolisen, menar att man inte överlever många dagar utan mat och vatten i den terräng där Linus Lundin senast sågs. Polisen vet också att Linus saknade både mat och vatten då han skildes från den man och den kvinna som han åkte tillsammans med innan han försvann.

Östersundspolisen prioriterar ett annat ärende med en kvinna som försvann i samma trakter i helgen. Hemvärnet och räddningstjänsten har satts in i ett försök att hitta kvinnan, som har varit borta en kortare tid än Linus. Enligt polisen är det inte aktuellt att ta hjälp av hemvärnet i sökandet efter Linus.

– Jag hade hoppats att polisen skulle söka efter honom med helikopter och värmekamera. Först sa de att det inte gick eftersom det var för varmt men nu borde det gå, säger mamman.

Polisen är tacksam för tips och iakttagelser. De vill också mycket gärna komma i kontakt med den liftare som sågs mellan Särna och Lofsdalen förra veckan.

– Vi är väldigt måna om att komma i kontakt med den liftande personen eftersom det betyder mycket för sökarbetet, säger Helene Svensdotter.