Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Struts med hasselnötter och äppelsalsa

Annons

600 g strutsbröst

100 g hasselnötter, skållade

olivolja, smör och timjan till stekning

salt och svartpeppar

Rimlag till nötter:

1 l vatten

100 g salt

Äppelsalsa:

2 äpplen, skalade

1 gul lök

3 msk råsocker

2 msk vitvinsvinäger

1/2 röd chili

Vispa ihop rimlagen. Rimma nötterna 30 minuter och rosta dem sedan gyllenbruna i ugnen.

Putsa köttet, salta och skär i mindre bitar på längden. Rulla in i plastfilm, sätta i köttermometer och baka i ugnen på 100 grader tills köttets innertemperatur är 63 grader.

Bryn sedan köttet i olja, smör och timjan. Hacka nötterna och strö dem över köttet. Värm i 100-gradig ugn strax före servering.

Salsan: Skär äpplena i bitar och finhacka lök och chili. Smält socker och vinäger. Lägg i äppelbitarna och hacket och koka tills äpplet är mjukt. Servera till strutsen.