Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Struts med hasselnötter och äppelsalsa

600 g strutsbröst

100 g hasselnötter, skållade

olivolja, smör och timjan till stekning

salt och svartpeppar

Rimlag till nötter:

1 l vatten

100 g salt

Äppelsalsa:

2 äpplen, skalade

1 gul lök

3 msk råsocker

2 msk vitvinsvinäger

1/2 röd chili

Vispa ihop rimlagen. Rimma nötterna 30 minuter och rosta dem sedan gyllenbruna i ugnen.

Putsa köttet, salta och skär i mindre bitar på längden. Rulla in i plastfilm, sätta i köttermometer och baka i ugnen på 100 grader tills köttets innertemperatur är 63 grader.

Bryn sedan köttet i olja, smör och timjan. Hacka nötterna och strö dem över köttet. Värm i 100-gradig ugn strax före servering.

Salsan: Skär äpplena i bitar och finhacka lök och chili. Smält socker och vinäger. Lägg i äppelbitarna och hacket och koka tills äpplet är mjukt. Servera till strutsen.