Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studieverkstad på Brynäs

Högst uppe under takåsen har Brynässkolan fått en studieverkstad - lika mycket till för föräldrarna som för eleverna.

Annons

På tisdagen var det öppet hus i Brynässkolan. Eleverna visade vad de gjort under en vecka med elevens val. En grupp som haft musik sjöng på temat våren. Några elever hade gjort en Abba-musikal och andra elever spelade teater.
Samtidigt bjöd Lena Ifwer och Türkan Kaya föräldrarna på fika i studieverkstaden, som gjorts i ordning högst upp i skolan. I verkstaden ska eleverna få hjälp med skolarbetet fyra dagar i veckan, men tanken är att också föräldrar ska hitta dit.
– Brynässkolan fick hundra nya elever i höstas när Nya Nynässkolan och Söderskolan lades ner och Stenebergsskolan gjordes om. För föräldrarna är skoaln också ny och det tar tid innan de hittar hit, säger Lena Ifwer.
Lena Ifwer och Türkan Kaya från föreningen Kulturum leder tillsammans projektet "Skolan mitt i byn". Under våren har de bland annat gjort en enkät för att få veta vilken verksamhet föräldrarna vill ha, och i höst kör de igång på riktigt.
– Vi har gjort ett program där vi ordnar något varje tisdag med inbjudna personer som berättar om olika saker. Dessutom har vi kontaktat några pensionärer som gärna vill läsa sagor för barnen, berättar Lena Ifwer.