Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stugbyvid Hedås-badetfår vänta

Entreprenören Mikael Rosén driver Hedåsbadet över sommaren. Men hans planer på att upprätta en stugby får vänta.

Från mitten av juni och två månader framåt kommer Mikael Rosén, som själv är utbildad kock, att ansvara för matserveringen vid Hedåsbadet. Från början planerade kommunen att driva kiosken i egen regi med sommarjobbande ungdomar, men det projektet genomförs nu i stället vid Sörtuttsbadet på andra sidan Årsundavägen. Därför har möjligheten nu öppnats för den forne delägaren av Äventyrarna i Högbo.

– Vi kommer att ha öppet dagligen och erbjuda allmänheten en strandmeny. Men i första hand kommer vi att satsa på teambuildingaktiviteter för företag, säger Mikael Rosén.

Sjukamp, kanotevenemang och bastubad tillsammans med catering där maten körs ut till kunderna nämner han som exempel. Mikael Rosén tror starkt på sitt koncept.

– Stället har hög potential med sitt fina och högklassiga läge nära vattnet.

Av samma anledning har Mikael Rosén under flera års tid haft funderingar på en stugby med tio övernattningsstugor och en husvagnsparkering just här.

Han vill också att den nuvarande kioskbyggnaden ska byggas ut till restaurangstandard för 60 matgäster. Men kommunen har hittills varit skeptisk till idén med hänvisning till strandskyddslagen som inte tillåter nybyggen så nära vattnet.

– Men det gäller bara när strandlinjen inte redan är bruten, vilket jag hävdar att den är på grund av den nuvarande bilparkeringen, säger Mikael Rosén.

Vad som händer med badet när Mikael Roséns kontrakt går ut är i dagsläget oklart.