Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stugor ska locka fler att semestra i länet

Stugor vid nedre Dalälven som hyrs ut per vecka eller över en helg.

Så ska turismen öka i området.

Nu söks personer och företag som vill satsa på projektet.

Annons

LRF vill utveckla turismen i nedre dalälvsområdet genom att bygga stugor med hög standard nära stranden. Just stugor i naturskönt område är hett eftertraktade på den europeiska marknaden.

Lars Sundström, regionchef för LRF, säger:

– En flaskhals för ökad turism är bristen på naturnära logi med attraktiv standard. Ett sätt att öka tillgången är att ägare av lantbruks- eller skogsfastigheter utvecklar sin verksamhet och bygger stugor för uthyrning eller att andra intresserade entreprenörer satsar på byggnation.

Nu har LRF tillsammans med Nedre Dalälvssamarbetet, NeDa, satt igång en förstudie om hur man kan få fart på turismen. Redan nu vet de att i synnerhet människor som gillar fiske attraheras av området längs älven.

Kalle Hedin, VD för NeDa, säger:

– Utveckling av logier ger markägare och andra entreprenörer möjligheter till nya intäkter och bidrar till ökat underlag för servicenäringar på landsbygden. Med andra ord är det kanske den allra viktigaste möjligheten för landsbygdsutvecklingen i vårt område.

Ett moment i förstudien är att kontrollera intresset hos markägare och entreprenörer att bygga och bedriva den här formen av logi.