Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sturm Café och Folk'Avant ute med ny musik

Synthduon Sturm Café från Gävle släppte måndag 15 maj ep:n "Es Geht". Dessutom utkom folktrion Folk'Avant med sångerskan Anna Wikenius från Åshammar med debutalbumet "Gryningsland" lördag 13 maj.

Synthduon Sturm Café från Gävle verkar inom underkategorin old school ebm och har hållit i gång sedan tonåren i början av 2000-talet. Senaste albumet "Europa" släpptes i början på 2015. Måndag 15 maj släpptes nya ep:n "Es Geht" med sex spår. Däribland "Anckarström", som handlar om Gustav III:s mördare med samma namn. Samtliga spår är inspelade de senaste åren utom "Voodoo Sex", som tillkom då ena halvan Gustav Jansson fortfarande bodde i Gävle för över tio år sedan. Texterna är fortsatt på tyska. Skivan hör du till exempel på Spotify. Den finns även på cd och kommer på vinyl i juni.

Läs mer: Sturm Café - Gävles enda moderna kultband

Lördag 13 maj släppte en annan lokalanknuten grupp nytt material. Folkmusiktrion Folk'Avant kom då ut med debutalbumet "Gryningsland". Med i gruppen är Anna Wikenius på sång, uppvuxen i Åshammar i Sandvikens kommun. Gruppen varvar texter på svenska och finska och "präglas av virtuost ensemblespel", enligt en pressrelease. Hör smakprov på skivan på Soundcloud.

Nils Palmeby 026-15 95 53 nils.palmeby@mittmedia.se