Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för årets sista race på Tierp Arena

Det fick bli tummen upp för Nicklas Molvik i lördags, trots en ”fortkörning” i fi­na­len. Gävleföraren imponerade i Nights of fire med en andraplats i Pro Street-klassen – och var mer än nöjd efteråt!

Annons

Årets sista race på Tierp Arena blev en succé, liksom de tävlingar som körts tidigare i år. Uppskattningsvis följdes säsongsavslutningen av runt 4 000 åskådare.

Förarna bjöd också till lite extra inför vintervilan. Personliga rekord rykte ett efter ett, liksom en hel del gummi längs banan.

I Pro Street kom Nicklas Molvik till start fylld av självförtroende efter att ha vunnit Mälardalen Open i Eskilstuna två veckor tidigare. Fredagens kval bjöd på en andraplats, slagen med 18 tusendelar av ålänningen Björn Lagerberg.

Nicklas vann därefter rubb och stubb i lördagens eliminering fram till finalen. Där mötte han Roffe Plahn från Enköping och var först av de två över mållinjen – men fick likväl hålla tillgodo med att sluta tvåa. Anledningen var att han underskred klassens index på 7,5 sekunder. Klockan stannade på 7,459!

– Men är ändå jättenöjd med dagen. Trodde inte att jag skulle komma så långt som till final, förklarade Nicklas efteråt.

Anledningen till pessimismen var att motorn inte fungerade som den skulle.

– Det är lite för kallt i luften för att bestyckningen till förgasarna ska stämma. Fick inte till starterna och när jag väl kom upp i fart var det därmed bara att hålla full gas och hoppas att tiden ändå skulle hamna på rätt sida gränsen, fortsätter han.

Men så blev det nu alltså inte...

I ET-Open möttes Calle Näslund från Surahammar och Mikael Westin, Gävle, i finalrundan. Den sistnämnde fick hålla tillgodo med andraplatsen – i likhet med Nicklas Molvik trots en bättre sluttid.

MC-klassen Pro Street Bike blev en munsbit för skåningen Robert Nilsson, som vann finalen klart före Håkan Genberg, Huddinge. Denne hade i semifinalen strax innan slagit ut Roberth Häggblom från Älvkarleby.

Klassen Top Doorslammer var månne helgens höjdpunkt med hela 30 supertrimmade bilar som kvalade om 16 platser i lördagens stege.

Segern hamnade hos Martin Lundkvist från Åhus i en Chevrolet Camaro turbo, efter att ha slagit ut Fredrik ”Fast-Freddy” Fagerström, Huddinge i finalåket.

Lundkvist drog till med tiden 6,088 sekunder och slutfarten 403 kilometer i timmen!

Kurt Eliasson