Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för dansprojektet

HEDESUNDAHedesundaskolans dansprojekt hade avslutning på Öns festplats skolavslutningsdagen och uppåt 1000 personer trängdes runt dansbanan.

- Vi började med det här dansprojektet i fjol och med hjälp av frivilliga och sponsorer hoppas vi kunna göra det här till en årligen återkommande tradition, berättar Robert Sandmark som presenterade danskvällen.
Det är förvaltningsstyrelsen för Hedesundaskolan som driver dansprojektet tillsammans med ett flertal föreningar.
- Meningen är att eleverna ska lära sig umgås naturligt utan droger, säger Sheila Dyplin i förvaltningsstyrelsen.
Nytt för i år är att hela skolan varit med i dansprojektet genom att det blev så populärt premiäråret i fjol.
Uddans & Co i Gävle har tränat eleverna under läsåret, totalt 14 gånger hann de med.
- Dans är inte bara att röra på sig utan det är socialt också, påpekar Magnus Persson som tillsammans med Madelene Malm fick eleverna att visa sina danskunskaper denna kväll.
- Eleverna här i Hedesunda har gjort otroliga framsteg med att våga hålla i varandra och vilja lära sig att dansa. Totalt har cirka 300 elever på Hedesundaskolan deltagit i skolårets danser.
Till Magnus kommentarer och åhörarnas taktfasta applåder kom klass efter klass in på dansgolvet och visade upp sina färdigheter i bland annat hiphop och diskodans.
Modigast var de allra yngsta eftersom det var premiär för dem i år.
Pokaler till de fem bästa i tre danstävlingar i hiphop delades ut och även presentkort till två elever i varje dansgrupp.
Genom en frivillig entré, skänkta priser till lotteriet och kring arrangemang fick man in över 50 000 kronor till kommande års dansprojekt.
SVEN-ERIK ENGVALL