Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundelius ny kommundirektör i Sandviken

Ann-Katrin Sundelius, 55, föreslås bli ny kommundirektör i Sandviken från och med i höst. Hon har tidigare varit såväl kommun- som kulturchef i Hedemora kommun och har sina rötter i Sandviken.

Annons

Det blir en person med lokal anknytning som ser ut att få jobbet som ny kommundirektör efter Svante W Nordh. Kommunstyrelsen fattar det definitiva beslutet den 23 juni.
Den litteratur- och teaterintresserade Ann-Katrin Sundelius är uppvuxen i Sandviken, men flyttade 1997 till Hedemora som bibliotekarie. Fyra år senare utsågs hon till kulturchef i samma kommun och 1998 till kommunchef.
Efter nio år på den höga posten sadlade hon om och jobbar numera som vd för det regionala utvecklingsbolaget Samarkand 2015 i Ludvika och Smedjebacken. Där bygger hon nätverk och startar projekt för att skapa tillväxt.
– Jag trivs jättebra med mitt jobb, men när jag såg den här annonsen kunde jag inte låta bli att söka. Det händer så mycket i Sandviken och jag känner mycket för kommunen eftersom jag är född och uppvuxen där. Det skulle inte kännas helt fel att flytta hem igen, sa Ann-Katrin Sundelius till GD i maj när det stod klart vilka två personer som skulle kallas till anställningsintervju.