Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundelius ny kommundirektör i Sandviken

Ann-Katrin Sundelius, 55, föreslås bli ny kommundirektör i Sandviken från och med i höst. Hon har tidigare varit såväl kommun- som kulturchef i Hedemora kommun och har sina rötter i Sandviken.

Det blir en person med lokal anknytning som ser ut att få jobbet som ny kommundirektör efter Svante W Nordh. Kommunstyrelsen fattar det definitiva beslutet den 23 juni.
Den litteratur- och teaterintresserade Ann-Katrin Sundelius är uppvuxen i Sandviken, men flyttade 1997 till Hedemora som bibliotekarie. Fyra år senare utsågs hon till kulturchef i samma kommun och 1998 till kommunchef.
Efter nio år på den höga posten sadlade hon om och jobbar numera som vd för det regionala utvecklingsbolaget Samarkand 2015 i Ludvika och Smedjebacken. Där bygger hon nätverk och startar projekt för att skapa tillväxt.
– Jag trivs jättebra med mitt jobb, men när jag såg den här annonsen kunde jag inte låta bli att söka. Det händer så mycket i Sandviken och jag känner mycket för kommunen eftersom jag är född och uppvuxen där. Det skulle inte kännas helt fel att flytta hem igen, sa Ann-Katrin Sundelius till GD i maj när det stod klart vilka två personer som skulle kallas till anställningsintervju.