Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundin tar över men Reander sitter kvar – än så länge

Det blev ingen kupp på Brynäs IF:s årsmöte. Ett enhälligt årsmöte röstade fram Christer Sundin till ny ordförande i klubben efter Anders Hedin.
– Det känns väldigt bra och jag ser detta som ett spännande uppdrag, säger Brynäs nye ordförande.

Annons

Intensiva rykten om att en valkupp skulle genomföras hade lockat ett rekordstort antal medlemmar till Brynäs årsmöte under lördagen. Men mötet blev en lugn historia och valberedningens samtliga förslag röstades igenom enhälligt. Det betyder att Christer Sundin valdes till ny ordförande för ett år framåt.

– Valberedningen har gjort ett bra jobb som var väl förankrat – inte bara gällande mig personligen, menar Sundin.

Totalt räknades 191 röstberättigade medlemmar in till årsmötet och det så kallade kuppförsöket, som nu inte blev av, var inget som Sundin oroade sig för innan årsmötet.

– Jag tänkte aldrig i de termerna, men ett val är ett val och man får alltid räkna med att något kan hända om medlemmar vill nåt annat än valberedningen.

Styrelsemedlemmen Jan Reander som ansetts vara den drivande angående förändringar stod efter årsmötet fast vid sin kritik mot Brynäs ledning.

– Jag står för det jag har sagt. Om jag kan sitta kvar i styrelsen efter det här? Det får jag fundera på, säger Jan Reander.

Brynäs tränare Leif Boork gick häromdagen ut och kritiserade Jan Reanders uttalanden om klubbens ledning, men Reander ville i går inte kommentera Boorks krav på att Reander måste avgå om valberedningens förslag skulle röstas igenom.

– Jag har inget emot Leif Boork och alla får ha sin personliga åsikt. Men jag tycker att man ska hålla isär styrelse och sporten, säger Jan Reander och fortsätter:

– Jag vill bara försöka göra ett så bra jobb som möjligt för Brynäs – och det gäller att hålla isär begreppen. Jag har aldrig varit aktuell att bli ny ordförande, menar Jan Reander.

Den nye ordföranden Christer Sundin anser att det finns en fantastisk grogrund att nu jobba vidare från.

– Det är många människor som jobbat hårt och nu har vi både en sport och en arena som vi ska fortsätta att utveckla. Vi har alla möjligheter.