Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Surr i Kupan även i Hofors

Second hand blir hjälpande hand när Röda Korset på måndag slår upp dörren till Mötesplats Kupan i Hofors.

Annons

– Vi behöver något som lyfter upp bygden efter alla negativa skriverier om varsel på orten, säger ordföranden Inger Holgersson.

Det är bråda dagar i Folkhälsans gamla lokaler på Hantverkargatan. Bara att prismärka sakerna som skänkts av privatpersoner hittills har tagit volontärerna flera dagar. Redan i april startade planeringsarbetet.

– Om alla i Hofors skänker en pryl med ett snittpris på en tjuga så får vi in 200 000 kronor. Och det bara på en enda skänkt pryl per person, säger Inger Holgersson.

En tiondel av vad de två systerkuporna i Gävle drar in hoppas Röda Korset att den nya mötesplatsen i Hofors kan ge. Och det finns redan planer på att utöka verksamheten.

– Hjälp med läxläsning, personliga samtal eller lagning av trasiga kläder. Det här kan bli hur stort som helst. Vi bara sprutar ur oss idéer, säger Inger Holgersson.

I en tid då det rapporterats om många varsel och uppsägningar i området är etableringen av samlingsplatsen viktig, tycker den lokala Röda Korset-ordföranden. Då kan behovet av att umgås och prata vara extra stort.

– Hoforsborna är stolta över trakten och går det här bra så gynnar det hela bygden. Kupan är en mötesplats för människor, säger Inger Holgersson.