Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svag insats av Kungsgården

Bottenlaget Kungsgården åkte till Rengsjö IP i stort behov av poäng. En vinst mot Rengsjö skulle ha inburit att man var på säker mark, över nedflyttningsstrecket.

Men Rengsjö med Erik Wästman i spetsen visade sig vara för starka och hemmalaget vann matchen med 4–1.

– Vi uppför oss som om vi aldrig får spela fotboll. Vi uppför oss som småbarn, ansåg Kungsgårdens tränare Stefan Lundin.

Matchens kung var Erik Wästman. Han hade inför lördagen endast gjort två mål i serien. Men Wästman sänkte själv Kungsgården med hela fyra (!) mål, varav det sista på straff. Det första efter nio minuter och det andra efter sjutton minuter.

Efter första halvan av matchen var ställning 2–0.

– Vi beter oss som om vi inte har skruvdobbar. Vi ramlar runt på planen. Vår orutin lyser igenom, suckade Lundin.

Rengsjö ägde matchen och bortalaget hade aldrig mycket att säga till om . I den 54:e matchminuten blev Matthew Crust utvisad efter sitt andra kort och uppförsbacken blev bara värre därefter. Rengsjö gjorde också 3–0 i samband med utvisningen.

Gästerna fick ett tröstmål genom Robert Bryant som gjorde en, inte alltför graciös, cykelspark. I matchens avslutande minuter drabbades Kungsgården av sin andra utvisning.

Den föll på målvakten Jordan Godsey.

Straffen som följde utvisningen tog Wästman som därmed spikade slutresultatet 4–1.

– Nu påverkar det här flera matcher med två spelare avstängda. Det är otroligt kostsamt, konstaterade Lundin.

RENGSJÖ–KUNGSGÅRDEN 4–1 (2–0)

Målen: 1–0 (9) Erik Wästman, 2–0 (17) Erik Wästman, 3–0(54) Erik Wästman, 3–1 (84) Robert Bryant, 4–1 (90) Erik Wästman (straff).

Publik: 202.

Domare: Sebastian Nilsson, Sundsvall.

Utvisningar, Kungsgården: Matthew Crust (54), Jordan Godsey (89).

Kungsgårdens tre stjärnor

3: Robin Krantz, b

2: Martin Persson, b

1: Marcus Nyrén, mf