Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sval midsommar att vänta

Det blir till att ta på sig tjockjackan i midsommar. Temperaturen kommer hålla sig på max femton grader under hela midsommarhelgen. Tyvärr går det nog inte att slippa undan skurarna heller.

- Jo, tyvärr är det en lite dyster midsommarprognos över Gästrikland. Men det ser ut nästan likadant över hela landet. Det blir ostadigt väder på midsommarafton och skurar kan förekomma, men det finns ändå en liten chans att man kan få se solen. Temperaturen kommer ligga på mellan 13 och 15 grader, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Molnen som finns nu ska enligt Alexandra Ohlsson dra bort under natten och både tisdag och onsdag kommer bjuda på på soligt väder med växlande molninghet. Men temperaturen höjs dock inte särskilt mycket, tolv till femton grader är vad vi har att vänta.

- På torsdag väntas det mulna på under morgonen och förmiddagen, och mitt på dagen kommer regnet. Det drar sedan bort till fredagen, även om resten av helgen blir väldigt ostadig, säger Ohlsson.

Skurar väntas under både lördag och söndag. I början av nästa vecka ser det däremot ut att stabilisera sig.
- Jo, då det finns chans till lite mer sol med växlande molninghet. Det kan också bli lite varmare, säger Alexandra Ohlsson.


- Nej, tyvärr gör det nog inte det. Det blir skurar och ganska ruskigt väder på de flesta håll i landet. Möjligtvis kan det bli lite varmare i östra götaland, där kan temperaturen bli uppåt 17-18 grader.