Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svampfyllda pastakuddar med gräslökssås

Till 4 personer
500 g färska pastakuddar med svampfyllning (2 paket)
Till såsen: 1 1/2 msk smör, 2 msk vetemjöl, 3 dl vatten, 2 dl grädde, gärna mager, 1 tärning grönsaksbuljong, 3-4 msk hackad gräslök, 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad, salt och vitpeppar.
Till servering: Ärtor, salladsblad, färskriven parmesanost.
Gör så här:
1. Förbered såsen. Fräs smör och mjöl i en kastrull utan att blandningen tar färg. Späd med vatten och grädde till en slät sås. Smula i en tärning grönsaksbuljong. Sjud såsen 5 minuter på svag värme. Smaka av såsen med vitlök och fint hackad eller klippt gräslök. Avsluta med salt och vitpeppar.
2. Koka pastakuddarna i lättsaltat vatten. Låt kuddarna rinna av i durkslag och fördela dem sedan i djupa tallrikar. Slå sås över och avsluta med riven parmesanost, ärtor och valfria blad för utseendets skull.