Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svampfyllda pastakuddar med gräslökssås

Annons

Till 4 personer
500 g färska pastakuddar med svampfyllning (2 paket)
Till såsen: 1 1/2 msk smör, 2 msk vetemjöl, 3 dl vatten, 2 dl grädde, gärna mager, 1 tärning grönsaksbuljong, 3-4 msk hackad gräslök, 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad, salt och vitpeppar.
Till servering: Ärtor, salladsblad, färskriven parmesanost.
Gör så här:
1. Förbered såsen. Fräs smör och mjöl i en kastrull utan att blandningen tar färg. Späd med vatten och grädde till en slät sås. Smula i en tärning grönsaksbuljong. Sjud såsen 5 minuter på svag värme. Smaka av såsen med vitlök och fint hackad eller klippt gräslök. Avsluta med salt och vitpeppar.
2. Koka pastakuddarna i lättsaltat vatten. Låt kuddarna rinna av i durkslag och fördela dem sedan i djupa tallrikar. Slå sås över och avsluta med riven parmesanost, ärtor och valfria blad för utseendets skull.