Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svampfyllda pastakuddar med ostsås

Annons

För 4 personer

2 paket svampfyllda pastakuddar
Till såsen:
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin eller vatten
1 1/2 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl färskriven parmesanost
maizena
svartpeppar
Till garnering:
timjan
färskriven parmesanost

Koka upp vatten, vin om man vill och grädde i en kastrull. Lägg i en tärning grönsaksbuljong, red med maizena och låt såsen sjuda 5 minuter.
Koka pastakuddarna i saltat vatten, normalt cirka 5-6 minuter men kolla på förpackningen så pastan inte blir överkokt.
Smaka av såsen med färskriven parmesanost och peppar. Salt behövs i regel inte eftersom osten är salt så det räcker.
Låt pastan rinna av i durkslag och fördela den i djupa tallrikar.
Toppa med sås, riven parmesan och en timjankvist.

Dan Strandqvist/TT Spektra