Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svampfyllda pastakuddar med ostsås

För 4 personer

2 paket svampfyllda pastakuddar
Till såsen:
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin eller vatten
1 1/2 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl färskriven parmesanost
maizena
svartpeppar
Till garnering:
timjan
färskriven parmesanost

Koka upp vatten, vin om man vill och grädde i en kastrull. Lägg i en tärning grönsaksbuljong, red med maizena och låt såsen sjuda 5 minuter.
Koka pastakuddarna i saltat vatten, normalt cirka 5-6 minuter men kolla på förpackningen så pastan inte blir överkokt.
Smaka av såsen med färskriven parmesanost och peppar. Salt behövs i regel inte eftersom osten är salt så det räcker.
Låt pastan rinna av i durkslag och fördela den i djupa tallrikar.
Toppa med sås, riven parmesan och en timjankvist.

Dan Strandqvist/TT Spektra