Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Svanen" internationellt känd

Nu börjar ryktet om "Svanen" att sprida sig även internationellt. På olika sajter och forum diskuteras det spektakulära huset. Efter en kort genomgång av inläggen verkar Svanen få ett bra betyg av höghusentusiasterna.

På den engelska sajten Skyskrapercity finns en kort presentation av Svanenprojektet. Husets form beskrivs som en obekväm cykelsadel. Sett bakifrån kan det också uppfattas som en berg- och dalbana. Utöver Turning torso och ytterligare ett planerat projekt i Malmö är det bara Svanen som representerar Sverige på sajten.

På diskussionsforumet Skyskrapernews pågår en diskussion om husets vara eller inte vara. De flesta verkar vara överens om att det vore häftigt om projektet blev av och husets utformning imponerar. Svanens placering är det däremot några som har synpunkter på. Det vore roligare om det låg i city. Några menar också att det hela är en enda stor reklamkampanj för Länsförsäkringar och är skeptiska till om bygget överhuvudtaget kommer bli av.