Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar till socialdemokraten "En stolt Gävlebo"

Nej, jag delar inte alls din uppfattning om att handlarna i Gävle centrum skulle vara inkompetenta eller oskickliga företagare. Handlarna är beroende av politiska beslut. Vi såg i veckan ett unikt upprop från ett stort antal restaurangägare som protesterade mot s förslag i riksdagsvalet om att fördubbla momsen på mat, och att fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga. Politik och näringsliv måste arbeta tillsammans och inte emot varandra för att skapa jobb och tillväxt. Det har inte skett i s v mp styrda Gävle på många år!

Jag delar inte heller alls socialdemokratens uppfattning om att Gävleborna skulle vara lata. Tvärtom, det är djupt imponerande att så många besöker Gävle centrum trots att s v mp har motarbetat centrumhandeln och tillgängligheten under många år. Anledningen till att företagarna protesterar mot v mp s politik, och att många Gävlebor har reagerat mot centrumplanen är självklart att både handlarna i centrum, och Gävleborna ser konsekvenserna av den. I Gävle så har vi högst arbetslöshet i Sverige medan alliansstyrda Uppsala som ligger 60 minuter från Gävle har lägst arbetslöshet. Vi lever i samma land, har samma valuta och har samma framgångsrika alliansregering. Den lokala politiken spelar alltså en avgörande roll. När v mp och s stänger av Gävle centrum och försvårar handeln så blir det också sämre tillgänglighet och en mindre andel kunder som handlar och besöker centrum. Konsekvensen i form av mindre butiker har både GD och AB rapporterat om. 5 butiker har lagt ned eller gått i konkurs på kort tid. Då blir det ännu fler arbetslösa och ett tomt centrum och Gävle fortsätter sin stagnation och negativa utveckling.

Att fortsätta stänga av centrum och söder som v mp s tänker göra om de skulle vinna valet idag, skulle leda till en massiv butiksutslagning, och ett dött centrum. När jag debatterade frågan hos Motormännen för någon vecka sedan så var också miljöpartiet tydligt. Man meddelade att man hade gått med på en partiell avstängning vissa tider men att mp krävde en total avstängning på sikt av Gävle centrum. Det vore förödande om vi vill ha ett attraktivt centrum, med många butiker och arbetstillfällen. Alliansen väljer istället att utveckla Gävle och de 80 miljoner som avstängningarna skulle kosta läggs istället på att vårda det vi har. Bland annat Valbobadet och Fjärran Höjder kommer att rustas och bevaras med ett alliansstyrt Gävle.

Valet är Gävlebornas idag. Vill du ha en kommun med ett gott företagsklimat, fler jobb och en bättre skola så lägger du din röst på Nya Moderaterna idag. Det kommer inte att gå snabbt att vända Gävles negativa utveckling, men vi kommer att vara en betydligt bättre kommun om 4 år om du väljer en ny kommunledning. Alliansregeringen har visat att man kan skapa över 350 000 nya jobb i en djup lågkonjunktur med rätt politik och det är också möjligt att vända Gävles negativa utveckling. För Gävles bästa – välj Nya Moderaterna på din valsedel idag!

Lars Beckman

Riksdagsledamot (M) Gävleborg