Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar till Torbjörn Edlund den 4/8

Det förslag Gefle IF FFs styrelse väljer att lägga fram till medlemmarna angående bolagisering av elitverksamheten baseras givetvis på ett gediget förarbete. Dels via en intern utredningsgrupp, samtal med personer inom svensk elitidrott med erfarenhet av liknande processer samt med finansiella rådgivare. Alla frågor kring processen, upplägget, möjligheter och risker välkomnas och mina direkta kontaktuppgifter finns på hemsidan.

Enligt RF:s krav måste en förening äga minst 51 % av rösterna för att kunna upplåta spelrätten till ett aktiebolag. Vi har för avsikt att aktiebolaget ska ge ut aktier i form av A- och B-aktier där B-aktierna har lägre rösträtt än A-aktierna. Föreningen kommer att inneha A-aktier och de aktier som kommer att säljas ut till intresserade kommer att vara B-aktier.

Vi kommer även att emittera de nya aktierna till överkurs.

Kommer föreningen få in t ex 8 mkr så är huvuddelen av detta pengar som tecknats till överkurs och en betydligt lägre del som är aktiekapital. På detta sätt kan vi även ta en förlust utan att behöva upprätta en kontrollbalansräkning.

Med vänlig hälsning,

David Norell-Hussein

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare