Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt att få rätt kompetens vid rekrytering

Vart tredje försök att rekrytera personal till företag i Gävleborg misslyckas. Ingen annan stans i landet är det så svårt att hitta personer med rätt kompetens och bakgrund.

– Jag tror inte att det finns någon enkel lösning, men fler lärlingsplatser kan vara ett sätt, säger Lars Beckman, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv mäter regelbundet hur företagen upplever rekryteringssituationen. Av årets mätning, gjord i mars, framgår det tydligt att företagen i hela landet har svårt att hitta rätt kompetens.

Företagen löser det på olika sätt, antingen genom att hyra in personal tillfälligt, eller genom att ta ut ordinarie personal på övertid.

Men svårigheterna ledde också i många fall till att företaget helt enkelt avstod från att expandera, eller drog ner på produktionen. Dubbelt så många företag som för tre år sedan uppgav att de helt enkelt struntade i att rekrytera.

Bland företagen med över 5 anställda var det företagen i Gävleborg som oftast misslyckades med sin rekrytering.

Under finanskrisen har företagens rekryteringsbehov minskat, men nu syns en tydlig trend i en annan undersökning, också den genomförd av Svenskt Näringsliv. En fjärdedel av de tillfrågade företagen i Gävleborg tror att de kommer att antalet anställda kommer att öka under det närmaste året. Men rekryteringsproblemen riskerar att bromsa återhämtningen efter finanskrisen.

– Det är uppenbart att vi har ett matchningsproblem, säger Lars Beckman, som kommer att lämna över de båda undersökningarna till riksdagens arbetsmarknadsutskott, som just nu är på besök i länet.

Företagen har svårt att hitta personal med rätt yrkeserfarenhet men också dem med rätt utbildning. Samtidigt är över hälften av företagen intresserade av att ta emot praktikanter. Och Lars Beckman lyfter gärna fram lärlingsplatserna som ett sätt för företag och arbetslösa att mötas. Nästan alla som får en lärlingsplats kommer också in på arbetsmarknaden på något sätt.

– Man måste minska avståndet mellan företagen och den som står en bit från arbetsmarknaden, säger Lars Beckman, som gärna utvidgar det resonemanget till att gälla näringslivet och skolan.