Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svedbergs säsong i fara

Läkningen har kraftigt dragit ut på tiden – nu kan Niklas Svedbergs säsong vara över.

Och målvaktens knäskada skapar oro inför slutspelet.

Brynäs kan inte ersätta honom.

– Vi har tittat på några lösningar, men inte lyckats, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Brynäs slog Modo den 1 februari i en match strax innan landslagsuppehållet, men segern fick en bitter eftersmak. Niklas Svedberg blev pååkt och skadade ledbandet i ena knäet. Men han skulle vara tillbaka efter det nämnda uppehållet, lät det från Brynäs sida.

Men sedan dess har Brynäsmålvakten inte spelat en enda match – läkningen av skadan har dragit ut på tiden.

Nu kan Sporten avslöja att Svedbergs säsong är i fara.

– Det stämmer att risken finns. Det kan vara över för honom, säger Brynäs fysioterapeut Glenn Hellström, och förklarar varför läkningen har dragit ut på tiden.

– Vore det en utespelare hade man kunnat använd ett skydd för att helt stänga ute att gå ner i ytterläge. Men det är just ytterläget målvakter jobbar med som mest. De belastar det på ett helt annat sätt. När det handlar om ledbandsskador brukar läkningen i regel ta 6–8 veckor. Det är omöjligt att säga när Niklas kan vara tillbaka.

Om Svedberg har spelat färdigt för säsongen är Brynäs tvunget att ställa upp med Oscar Dansk (som fyllde 17 år i går) som backup till Thomas Greiss i slutspelet. Dansk, som just nu vikarierar som målvaktsreserv i A-laget, får fortsätta att öppna båsdörren eftersom att transferfönstret har stängt och Brynäs inte kan kalla tillbaka den utlånade Björn Bjurling från AIK.

Inte den mest ultimata situationen för Brynäs i ett slutspel – som dock har försökt att ersätta Svedberg.

– Vi har pratat med klubbar om en lösning i form av att skriva över en målvakt till oss och sedan ordna en utlåning tillbaka. Men den lösningen gick inte. Nu är situationen som den är och om Svedberg inte kan spela så har vi Oscar Dansk och Oskar Östlund. Vi litar på dem, säger Michael Sundlöv.

Men Svedberg själv tänker kämpa för att ta sig tillbaka.

– Jag har inte gett upp ännu och kommer att göra allt för att kunna spela igen. Laserbehandling, skridskoåkning och rehab. Det är det som driver mig just nu, men det är klart att det är surt att den här skadan uppkom just nu, säger Brynäsmålvakten.

På lördag lottas slutspelet och Brynästränaren Niklas Czarnecki vill inte lägga fokus på skadebekymren.

– Jag fokuserar på det jag kan påverka. Det är så klart jättetråkigt om Svedberg inte kan spela något mer, men Greiss har också varit bra den senaste tiden.