Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svedinger - ny hyresvärd

Svedinger Fastigheter AB är ny ägare till de 239 lägenheterna i Sätra som Gavlegårdarna sålt.
Köpesumman landade på 81,5 miljoner kronor.
I går fick de boende träffa sin nya hyresvärd.

Gavlegårdarnas vd Jan Hugg hälsade hyresgästerna välkomna till mötet i Ulvsäterskolans matsal i går kväll. Därefter presenterade han huvudpersonen för kvällen:

– Joakim Svedinger från Svedinger Fastigheter AB som kommer att bli er nya hyresvärd.

Svedinger Fastigheter AB äger sedan tidigare tolv fastigheter i Gävle med sammanlagt cirka 240 lägenheter. De flesta ligger i centrala stan, några i Stigslund.

Efter affären med Gavlegårdarna fördubblas bolagets fastighetsbestånd.

– I höstas när Gavlegårdarna gick ut och sa att de ville sälja lägenheter tyckte jag att det lät intressant. Jag tyckte att det var trevliga hus och trevlig miljö och har blivit mer och mer förtjust, berättade vd Joakim Svedinger.

De boende pepprade sin nya hyresvärd med frågor om allt från hyresnivåer, rust, bredband, garagekontrakt, boendeinflytande och köpoäng.

Vissa frågor kunde han besvara, andra svar lovade Joakim Svedinger att kolla upp.

– Ni kommer inte att märka några stora skillnader, sa han.

Anledningen till att Gavlegårdarna säljer ut delar av sitt fastighetsbestånd beror på att det kommunala bostadsbolaget är i behov av pengar. En stor andel av de cirka 16 000 lägenheter som bolaget äger ligger i miljonprogram med många år på nacken.

De 81,5 miljoner kronor som försäljningen i Sätra gav kommer att gå till rust.

– Vi behöver genomföra jättemycket underhåll, hålet är jättelikt, sa Jan Hugg.

Tidigare möten som Gavlegårdarna hållit med de boende inför försäljningen har varit stormiga. Många hade hellre velat ha kvar det kommunala bostadsbolaget som sin hyresvärd.

Men när gårdagens möte var över gick många boende fram och hälsade Joakim Svedinger välkommen med ett handslag.

Pia Eriksson med dottern Patricia Eklöf-Eriksson och Madelene Wadelius var tre av de boende som kom till mötet för att ställa frågor.

De har bott i området i sex respektive ett år och tycker det är svårt att veta vad försäljningen kommer att innebära för dem.

– Det känns rätt okej. Man måste ge det hela en chans, hur det blir visar sig med tiden. Det är servicen jag är mest nervös för, sa Pia Eriksson.

Gavlegårdarnas vd Jan Hugg känner sig i alla fall trygg med att bolaget har hittat en bra köpare.

– Svedinger Fastigheter AB är välrenommerade i Gävle och har ett bra rykte.