Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk fläskfiléwok

Annons

Till 4 personer
600 g fläskfilé
20 små färskpotatisar
200 g broccolibuketter
1 rödlök
1/2 kruka rosmarin
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
4 tomater
blandad sallad
Gör så här:
1. Putsa och skär köttet i centimetertjocka skivor. Tvätta och koka potatisen med skalet kvar cirka 5 minuter. Skala och skär rödlöken i klyftor. Dra bort bladen från rosmarinen och hackad dem fint.
2. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja. Ta upp och fortsätt med potatisen. Efter några minuter läggs köttet tillbaka tillsammans med lök och broccoli. Krydda och låt allt steka, eller woka, några minuter.
3. Servera med tärnad tomat och blandad grönsallad i djupa tallrikar. Garnera gärna med färsk rosmarin.