Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges svenskaste jobb utlyst

Vill du resa landet runt? Äta god mat, besöka sevärdheter och delta i upplevelser? Bakom jobbannonsen står Svenska Turistföreningen (STF), som vill ha hjälp att visa upp Sverige.

Idén kommer från turistförbundet i den australiska delstaten Queensland som gett Ben Southall ”världens bästa jobb”: Att för motsvarande 880 000 kronor vakta en ö i Australien. Där ska han njuta av värmen, intervjuas och sköta en videodagbok.
Den svenska varianten blir en 60 dagars resa med boende på vandrarhem och fjällstationer runt om i Sverige. Resenären får vara med om tävlingar, galna upptåg och roliga äventyr.
– Vi söker någon som är nyfiken och med en personlighet med karaktär. Sverige är ett exotiskt land och vi vill ha någon som kan se det med nya ögon, utan att bli hemmablind, säger Sylvia Nylin, kommunikationschef på STF.
I jobbet ingår att berätta om resan för omvärlden via bloggar, Twitter, Facebook, livekamera och en kampanjsida.
– Man får en följeslagare som hjälper till med det tekniska, men det är bra om resenären har lite digital koll.
En ram har satts för resan, men sedan finns det utrymme för resenären att improvisera och på kampanjsidan kommer läsarna att kunna tipsa om äventyr. Midsommar kommer troligen att firas någonstans halvvägs upp på Norrlandskusten.