Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svettigt gå ur Friskis & Svettis

GÄVLE
Kerstin Eriksson slutade träna hos Friskis och Svettis för ett och ett halvt år sen.

Annons
Sen dess har inbetalningskorten fortsatt att komma
- Jag antar att de vill att jag ska gå med igen, men jag vill inte, säger Kerstin Eriksson.
- Vi ska se över datasystemet och se till att hon inte får fler inbetalningskort, säger Friskis och Svettis lokala ordförande Berit Westerdahl.
Friskis och Svettis installerade ett nytt datasystem för två år sedan. Datasystemet skriver ut inbetalningskort och medlemskort som sen skickas ut till medlemmarna.

Ignorera betalning
Vill man fortsätta träna betalar man summan och sen uppdateras medlemskapet. Vill man inte fortsätta träna är det bara att ignorera inbetalningskorten.
Efter fem år hos Friskis och Svettis bestämde sig Kerstin Eriksson för att sluta träna hos dem.
Sedan hon slutade har hon fått tre inbetalningskort och det gör henne upprörd.
- Man känner ett visst tryck att gå med, men jag vill inte.
Kerstin har ringt två gånger och sagt att hon inte vill få fler inbetalningskort men de har kommit ändå.
- De sa att det bara var att kasta inbetalningskorten men jag vill inte ha dem.
- Tydligen var det svårt att få bort mig ur datasystemet. Antagligen kommer jag få inbetalningskort hela livet, säger Kerstin Eriksson.
- Hon kommer inte att få fler inbetalningskort, lugnar ordförande Berit Westerdahl.
Efter det att man slutat får man tre inbetalningskort. Det första kommer automatiskt eftersom man tränat terminen innan. De andra två är förfrågningar om man vill börja träna igen

Uppehåll
- Många tar ett uppehåll i träningen. Betalar man inbetalningskortet får man samma medlemsnummer och kort som innan och slipper då att stå i kö för att köpa ett nytt, förklarar ordförande Berit Westerdahl.
Hon har full förståelse för att Kerstin Eriksson tagit illa upp över inbetalningskorten och garanterar att hon inte ska få några fler.
- Datasystemet är nytt och vi har fortfarande några barnbuggar i systemet. Vi ska se till att vi åtgärdar det här omedelbart, säger ordförande Berit Westerdahl.

DANIEL SIKSJÖ
026-159629
daniel.siksjo@gd.se