Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svidande kritik mot regeringen

Besöka Norrsundet i solsken är sådant man kan berätta för barnbarnen om.
Nu har riksdagsledamot Åsa Lindestam avnjutit den upplevelsen.
I går var hon på plats och höll ett första maj-tal.

– Roligt att så många slutit upp under fanorna denna dag.

Så började Åsa Lindestam, S, sitt första maj-tal i går.

Därefter kom hon in på arbetslösheten som drabbat Sverige, Gävleborg och Norrsundet. Applåderna smattrade snart med jämna mellanrum och utropen ljöd lika ofta. Allra mest respons fick hon när hon kom in på hur pensionärerna drabbats av regeringens politik.

– Straffskatten för pensionärerna måste avskaffas, sa hon och belönades rikligt med applåder och jubel.

I den brännande solen tågade sedan deltagarna från Norrsundets centrum till Folkets hus. Drygt 100 personer slöt upp i leden bakom banderoller, skyltar och röda flaggor. Orkestern spelade hela vägen.

Åsa Lindestam fick efteråt beröm av såväl partikamrater som åhörare för ett väl hållet tal. Till GD sa hon:

– Det här är andra gången jag håller ett första maj tal. Första gången var i Söderhamn somjag kommer ifrån. Men det var faktiskt ungefär lika många som lyssnade på mig här.

Åsa Lindestam berättar att hon ibland besöker Norrsundet också i privata sammanhang eftersom det ligger så nära Söderhamn.

– Jag känner mig jättehedrad över att ha blivit bjuden hit för att första maj tala. Men det var jobbigt för halsen att prata utan mikrofon.

Framme i Folkets hus, det som kallas Fyren, satte sig deltagarna kring runda bord i en cikulär sal. Där bjöds på kaffe och bullar. Carin Walldin, som kallar sig ”gammal arbetarrörelseräv”, intog talarstolen.

– I dessa tider krävs mer rättvisa, mer solidaritet, inte mindre, absolut inte mindre, sa hon.