Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svidande skattesmäll

SANDVIKENSkattemyndigheten i Sandviken påförde Knuten Fastigheter AB ett skattetillägg på drygt 220 000 kronor för oriktig uppgift i momsdeklarationen.

Annons
Bolaget överklagade beslutet i Länsrätten som också sänkte böterna med 70 000 kronor, men nu har Kammarrätten beslutat att det ursprungliga beloppet på 220 000 kronor ska gälla.
Tvisten gäller momsavdrag gjorda under november och december 1994. Enligt Skattemyndigheten hade Knuten fastigheter redovisat ingående moms med 3.4 miljoner varav 2.7 miljoner gällde för produktionen av fastigheter Barberaren 7.

Beräknat momsen högt
Skattemyndigheten fann att fastighetsbolaget beräknat momsen för högt och därför påfördes bolaget skattetillägget på 220 000 kronor.
Det fanns helt enligt inte några fakturor som styrkte det aktuella beloppet.
- Den här typen av mål är inte vanligt, säger Bo Hultgren på Skattemyndigheten i Sandviken. Upptäckten gjordes i samband med en revision där momsen kollades.
Kammarrätten skriver i sin dom att fastighetsbolaget yrkat avdrag med 662 000 kronor utan att vara berättigat till det.
Därför är det inte oskäligt att ta ut tillägget på sammanlagt 220 000 kronor.
JÖRGEN LARSSON