Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SVT stoppar "Tittarnas wild kids"

På fredagen åtalades programledaren och chefredaktören Ola Lindholm för ringa narkotikabrott. Därför stoppar nu SVT de två kvarvarande avsnitten av programmet "Tittarnas wild kids" som leds av Lindholm.

De två återstående programmen i serien skulle ha sänts den 14 maj samt den 21 maj. Enligt SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe ska avsnitten sändas i framtiden, men SVT kommer först att avvakta Ola Lindholms dom.

- Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta. Som tur är har vi möjlighet att välja att pausa program och det är det vi har gjort nu. Programmet kommer att visas, men om det blir med eller utan Ola beror på hur domen ser ut, säger Helga Baagøe, kommunikationsdirektör på SVT till TT Spektra.

I "Tittarnas wild kids" skickar barn in sina egna filmer där de visar exempel på vad de kan inom ämnena mod, styrka, överlevnad, naturkunskap, samarbete, tävling, djurspårning och byggkunskap. Tre finalister får sedan vara med och tävla i en riktig "Wild kid"-tävling.

Spår av kokain
Det var i samband med en fotbollsmatch på Råsunda i Stockholm i april som Ola Lindholm fick lämna ett urinprov, som senare visade sig innehålla spår av kokain. Han har nu tagit en paus från jobbet som chefredaktör för Kamratposten. I augusti ska den nya säsongen av "Wild kids" spelas in, och dessförinnan har Ola Lindholm inga övriga uppdrag för SVT.

- Om han frikänns är han absolut välkommen tillbaka, om han inte gör det har jag svårt att se att han skulle kunna vara programledare för ett barnprogram i SVT, säger Helga Baagøe.

Ola Lindholm nekar till brott.

Sara Haldert/TT Spektra
Carina Jönsson/TT Spektra