Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swedbankligan lockar de yngsta

– Vårt stora mål är att göra ett mål.
Det sa Kjell Olsson, lagledare för Jernvallsproffsen klass 3, sedan hans lag gått mållöst från Jernvallens scoutplan efter 0–3 mot Summer Girls från Norrrsätraskolan. I fjol blev det inte något mål på hela gruppspelet, men det var nära ett i tisdags kväll i andra halvlek.

Men Summer Girls vann seriefinalen förra året och är mycket bra även i år. Första speldagen av åtta i gruppspelet för Swedbankligan spelades 18 av 50 denna veckan.

Domarna, tvillingarna Oscar och Carl Ohlström, som är 15 år och aktiva, hade sex matcher var att döma men har redan erfarenhet från 11-manna och ställdes inte inför svåra problem. När spelarna bröt mot regler, då gavs de alltid en chans till att göra rätt.

Samuel Nyberg gjorde första målet av Västanbyhjältarnas fem mål mot Blixtgänget, klass 1 från Murgårdsskolan. Segerlaget leddes med stor entusiasm av mammorna Susanna Åsberg och Jeanette Sondell.

Susanne gladdes lika mycket över sonen Jonathans 3–0 som åt lagkamraternas mål.

Utgångsläget för framgången var att de flesta i laget spelar fotboll och att alla får vara med.

Tjejerna i klass i Röd F–1 kompletterade de målhungriga pojkarna och passade till dem och såg till att det fanns ett försvarsspel.

– Dom har inte en chans, sa Jonathan redan efter 3–0.

Lagledarna och den stora publiken, närmare hundra, imponerades av åttaåringarnas spel.

Kaj Annebrant