Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Synade lottbluffen

(UPPDATERAD 15:00) En Gävlebo som aldrig spelat på Postkodlotteriet blev uppringd. Han påstods ha vunnit pengar, men fattade snabbt misstankar.

– Jag vill varna andra, säger han.

Klockan åtta på fredagskvällen ringde det hemma hos Gävlebon, som vill vara anonym.

– De sa att de ringde från Postkodlotteriet och att jag hade vunnit 3000 kronor. De ville ha mina bankuppgifter för att sätta in pengarna.

Enda problemet var att han aldrig har köpt några postkodlotter. De som ringde vad bluffmakare.

– Det är förfärligt, säger Roger Magnergård, presschef hos Postkodlotteriet.
Han har inte varit med om bedragare som lurats i deras namn tidigare.

– Vi ringer aldrig och frågar om kontonummer så, pengarna sätts in automatiskt på det konto som man angivit till oss när man gick med, säger han.

Den anonyme Gävlebon gick inte på försöket.

– Det får ni inte sa jag, ni har ju min postadress, så om ni har pengar får ni skicka dem, men några bankuppgifter får ni inte.

Hade den anonyme Gävlebon varit med i lotteriet kunde han ha gått på det, han vill därför varna andra, eftersom bedragarna kanske ringer runt till fler.

– Jag kanske hade gått på bluffen om jag själv spelat, det är farligt det där. De kan enkelt lura av kortnummer av folk, säger han.