Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systemkamera utan spegel från Samsung

Intensiva rykten säger att Samsung ska släppa sin första spegellösta systemkamera i NX-serien den 7 juli.

Intensiva rykten säger att Samsung ska släppa sin första spegellösta systemkamera i NX-serien den 7 juli. Vi har specarna.

Framtiden för nybörjar- och familjekameror är spegellös för att få ner vikt och storlek, det tror i alla fall många i branschen. Olympus och Panasonic har redan banat väg och introducerat tre modeller, Oympus Pen E-P1 samt Panasonic G-1 och GH-1.

På PMA i Las Vegas visade Samsung sitt nya NX-koncept med tunna kamerahus. Se webb-TV om NX-konceptet här.

Troligen ska den samsungtillverkade sensor på 14 megapixel som används i Pentax K20D, K-7 och Samsung GX-20 också användas i den nya NX-kameran som troligen får namnet NX3.

Eftersom spegeln plockas bort kommer kamerahuset inte bli så tjockt, å andra sidan krävs nya objektiv. Med en adapter kommer man kunna använda objektiv med K-bajonett.

Det ryktas om en ovanligt ljusstark skärm och naturligtvis elektronisk sökare och HD-filmning (720p).

ISO-skalan ska gå mellan 100 och 6400 precis som hos Pentax modeller med samma sensor. Upp till 4 bilder per sekund ska kameran klara.


/Magnus Fröderberg