Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systemkamera utan spegel från Samsung

Intensiva rykten säger att Samsung ska släppa sin första spegellösta systemkamera i NX-serien den 7 juli.

Annons
Intensiva rykten säger att Samsung ska släppa sin första spegellösta systemkamera i NX-serien den 7 juli. Vi har specarna.

Framtiden för nybörjar- och familjekameror är spegellös för att få ner vikt och storlek, det tror i alla fall många i branschen. Olympus och Panasonic har redan banat väg och introducerat tre modeller, Oympus Pen E-P1 samt Panasonic G-1 och GH-1.

På PMA i Las Vegas visade Samsung sitt nya NX-koncept med tunna kamerahus. Se webb-TV om NX-konceptet här.

Troligen ska den samsungtillverkade sensor på 14 megapixel som används i Pentax K20D, K-7 och Samsung GX-20 också användas i den nya NX-kameran som troligen får namnet NX3.

Eftersom spegeln plockas bort kommer kamerahuset inte bli så tjockt, å andra sidan krävs nya objektiv. Med en adapter kommer man kunna använda objektiv med K-bajonett.

Det ryktas om en ovanligt ljusstark skärm och naturligtvis elektronisk sökare och HD-filmning (720p).

ISO-skalan ska gå mellan 100 och 6400 precis som hos Pentax modeller med samma sensor. Upp till 4 bilder per sekund ska kameran klara.


/Magnus Fröderberg