Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta marodörerna i kragen

Många gånger skäller vi på ungdomarna för att de inte följer trafikreglerna. Samtidigt är vi i medelåldern och äldre inte ett dugg bättre om det gynnar oss själva. Dessa bilder förmedlar mer än vad man kan tänka när det gäller attityden till hur man efterlever trafikreglerna.

Den äldre herren gör som han vill för han vet säkert bäst hur reglerna ska tolkas, kommer det inga bilar så kör jag trots att det inte är tillåtet.

Den lilla flickan gör som den vuxne säger, hon väntar snällt med hjälmen på tills det blir grön gubbe och då går hon över.

Den vuxne struntar både i att han kör mot röd gubbe och att han cyklar över ett övergångställe.

Tyvärr är det många vuxna som inte har fattat att man inte kör på gångbanan, kör mot enkelriktat eller kör på övergångstället oavsett om det är röd eller grön gubbe. Man kan fundera över hur många av dessa cyklister som har körkort för bil och hur deras inställning då är till trafikreglerna.

Vi som växte upp med att polisen kom till skolan och visade hur man använde cykeln har i många fall glömt eller helt enkelt struntat i att hålla oss till reglerna.

Om någon tror att detta bara var en slump och tillfällighet så är det tyvärr inte så. Studerar man trafiken så är detta ett mycket vanligt beteende.

Är man dessutom ute på föräldramöten och talar om trafikregler så blir man skrämd över vilken låg kunskapsnivå som finns.

Nu är det nog hög tid att polisen tillsammans med den del av allmänheten som fortfarande försöker hålla sig till reglerna så gott det går visar civilkurage och tar dessa marodörer i kragen och sätter dem på plats så att gående kan känna sig trygga på gångbanan och övergångsstället.

BengtOlof Bokström

Gävle MHF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare