Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta tillbaka vår flagga!

Steffo Törnquist säger något i den här stilen när han intervjuade statsminister Fredrik Reinfeldt på nationaldagens morgonprogram i TV4: ”Jag har lite svårt för svenska flaggan, när den hänger på en balkong så får jag en känsla att där bor en rasist.”

Jaha, och hur känner Steffo när det hänger palestinska, syriska, irakiska, iranska flaggor på balkongen? När normännen firar nationaldagen 17 maj är tidningar och tv fulla med bilder på ”nationalyran” i vårt grannland. Dagstidningarna berättar om att nya svenskar hälsas välkomna på nationaldagen, men var är vi svenskar? Vi sitter där bakom våra gardiner och vågar inte hänga svenska flaggan på balkongräcket för då kan Steffo Törnquist tro att man är rasist!

Varför ska vi svenskar behöva skämmas för att vi är just svenskar?

Varför tillåts inte vi att vara stolta över att få bo i Sverige? Varför ska man ta bort nationalsången i sammanhang där den borde spelas, för att ”de som kommit hit tycker att de blir diskriminerade”? Nu tror jag inte att det är invandrarna själva som tycker så, de måste förundras över de konstiga svenskarna som försöker låtsas som att Sverige inte finns.

Så där håller det på. Jag ställer mig då den högintressanta frågan: Varför får Steffo för sig att man är rasist när man hänger svenska flaggan på balkongräcket?

Det beror på att vi tvingades gömma undan flaggan och skivan med nationalsången ”av hänsyn till de främmande människor som kommer till vårt land”. Så vad händer, ultranationalistiska människor passar på tillfället och kidnappar den svenska flaggan! De hade redan använt flaggan i demonstrationer och andra sammanhang. Men helt plötsligt var de ensamma om att använda den.

På tv visar man bilder på rakade killar i stålhättade skor som svingar den svenska flaggan. De måste vara rasister, de tar inte hänsyn till att invandrare ogillar den svenska flaggan!

Ishockeyligan börjar spela nationalsången före elitseriematcherna, en händelse som tycks gå Sverigeförnekarna helt förbi! Vi får nationaldag som är helgdag, program ordnas för att engagera svenska folket på nationaldagen.

Och så går Steffo Törnquist omkring och känner det som att det är rasister som hänger svenska flaggan på balkongräcket!

Kom igen svenska folket, ta tillbaka svenska flaggan! Använd den så ofta som möjligt på födelsedagar, examen, invigningar, sätt den på bilen, häng den på balkongräcket och framförallt, skaffa en flaggstång till huset eller stugan!

Och ni som försökt förstöra vår nationalkänsla, vill ni sätta er bakom förhängda gardiner och skämmas för er själva!

Vi övriga svenskar vill känna oss stolta över att vara svenskar! Den som mår illa av lite nationalism får väl flytta någon annanstans?

Torbjörn Edlund, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare