Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tabbouleh med grillad kycklingfilé

Till 4 personer
4 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 dl bulgur
3 paprikor, olika färger
1 gurka
1 lime
1 dl svarta oliver
salt och svartpeppar
2-4 kycklingfiléer
1 tsk flisad chili
extra olivolja
2-3 kvistar färsk dragon

Gör så här:
1. Koka upp vatten, kycklingfond, olivolja och pressad vitlök. Tillsätt bulgur och lägg på locket. Sjud grynen i 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt den stå och dra i ytterligare 10 minuter med locket på.
2. Strimla paprikor och gurka.
3. Pensla kycklingfiléer med olivolja, salta lätt och strö över flisad chili. Grilla kycklingfiléerna på medelstark värme 3-4 minuter på vardera sidan.
4. Blanda paprika, gurka, oliver och bulgur. Pressa över saften från limefrukten. Fördela blandningen i portionsskålar. Strimla och toppa salladstallrikarna med kycklingfiléerna. Droppa över god olivolja och garnera med färsk dragon.