Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tabbouleh med grillad kycklingfilé

Annons

Till 4 personer
4 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 dl bulgur
3 paprikor, olika färger
1 gurka
1 lime
1 dl svarta oliver
salt och svartpeppar
2-4 kycklingfiléer
1 tsk flisad chili
extra olivolja
2-3 kvistar färsk dragon

Gör så här:
1. Koka upp vatten, kycklingfond, olivolja och pressad vitlök. Tillsätt bulgur och lägg på locket. Sjud grynen i 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt den stå och dra i ytterligare 10 minuter med locket på.
2. Strimla paprikor och gurka.
3. Pensla kycklingfiléer med olivolja, salta lätt och strö över flisad chili. Grilla kycklingfiléerna på medelstark värme 3-4 minuter på vardera sidan.
4. Blanda paprika, gurka, oliver och bulgur. Pressa över saften från limefrukten. Fördela blandningen i portionsskålar. Strimla och toppa salladstallrikarna med kycklingfiléerna. Droppa över god olivolja och garnera med färsk dragon.