Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack för allt du gjort, Ove

Över 2 000 personer kom – samtliga stod upp och jublade – trots att Brynäs förlorade.

– Detta var helt fantastiskt. Jag saknar ord, summerade Ove Molin sin egen avskedsmatch.

Några timmar innan elitseriemötet mellan Brynäs och Timrå spelade Ove Molin sin sista match. Och det blev precis så som han drömt om.

– Det enda tråkiga var väl att vi förlorade, annars var det underbart. Jag vill tacka alla som kom hit, sa en rörd Nr 21.

Brynäs största spelare i modern tid hade själv valt ut ett lag bestående av tre femmor att möta Timrå Oldtimers. Att det efter 2x20 minuters spel blev förlust med 3–2 spelade ingen roll.

Publiken stod upp och hyllade sin forne hjälte med stående ovationer efter matchen och bägge lagen klappade taktfast med sina klubbor i isen. Och när Brynäsklacken drog igång välkända ramsan Ove, Ove, Ove Molin hängde resten av läktarna på...

– Mina ben bara skakade när jag skulle åka ärevarvet. Jag har spelat SM-finaler och många andra viktiga matcher, men jag har aldrig varit så nervös som efter den här matchen. Jag trodde inte att benen skulle bära när jag åkte runt.

• Blev din avskedsmatch så som du föreställt dig den?

– Jag visste ju om mycket och har haft lång tid att planera. Men en del saker kände jag inte till, som att mina söner (Linus och Emil) kom in och gjorde nedsläpp.

Att det var en väldigt speciell stund för Molin märktes en lång stund efter att han lämnat isen för sista gången.

Och alla gamla brynäsare som var med och spelade matchen njöt också i fulla drag.

Tom Bissett ville skjuta slagskott på slutet, men hejdade sig i sista stund.

– Ja, grabbarna sa till mig att vi inte fick gör det, log amerikanen.

Anders ”Masken” Carlsson, som fick spela back, skyllde förlusten på coachen Göran ”Flygis” Sjöberg.

– Hade Flygis bänkat mig hade vi vunnit, skrattade Masken och konstaterade att han trots sin ålder (fyllde 50 tidigare i år) spelat ihop med nästan alla i Oves dreamteam.

Och Ove Molin själv satt bara och njöt i Gavlerink.. f´låt Läkerol Arenas inre:

– Jag valde inte bara spelare som jag känner väl och har spelat ihop med. Jag tog ut grabbar som ska vara bra på kvällen också, flinade Ove Molin.

Avskedsfesten fortsatte nämligen långt in på småtimmarna i Gävlenatten...