Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack för att ni har stått ut!

En hyllning till Jan, Martin med flera.

Vi beundrar er för er envishet och uthållighet under de hittills nio år då ni mer eller mindre har ”spottat i motvind”. Att gå ut i skog och mark klädda i stövlar, kraftiga byxor och jackor i cirka 25 graders värme för att räkna mygglarver kan inte vara något drömjobb en sommardag.

Och dessutom finns det i regel mygg surrande runt huvudet, en psykisk terror. Som tur är har ni hjälp, men det är i alla fall ni som har huvudansvaret. Även de som hjälper er förtjänar en hyllning. Och ibland får ni även skäll för myggförekomsten trots att bekämpningen har gått bra, att ni står ut?

Det var för oss ortsbor och andra en stor fördel att ni för nio år sedan var i Österfärnebo och undersökte artrikedomen i våtmarkerna och kunde vara med på mötet tillsammans med Kjell Larsson, vår dåvarande miljöminister, och tala om att i dessa trakter fanns det mera mygg, än i det annars kända myggrika Sjaunja.

Ni skriver rapporter och räknar mygg och artbestämmer mygg och ändå blir ni (och även vi ortsbor) inte trodda i vår huvudstad då ni säger att antalet mygg inte är uthärdligt och är att betrakta som en sanitär olägenhet, belägring och katastrof.

Men i somliga fall går det tydligen bra att ta snabba beslut i vår huvudstad.

För er skull (och för vår egen) hoppas vi att det kan bli en långsiktig planering för att dels minska myggplågan, vilket innebär även en ekonomisk långsiktig insats, dels att samtliga instanser samarbetar för att få tillstånd andra lösningar som kan minska antalet myggor.

Vi hoppas att ni håller ut och som sagt, ni är värda all beundran! Hälsa även era hjälpande händer.

Gunnel med flera ortsbor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare